REGIO INFO VERVOLG


CESKE BUDEJOVICE
Ook in andere Zuid-Boheemse steden is het cultureel erfgoed bewaard gebleven, bijvoorbeeld in de stad Ceske Budejovice, dat niet alleen zijn bekendheid dankt aan het Budweiser bier.
In deze stad bevindt zich een groot aantal monumenten en bezienswaardigheden, zoals het vierkante plein met de arcades, het raadhuis en de Samsonfontein, het planetarium en diverse interessante musea en tentoonstellingen.

TABOR
Tabor speelt in de Tsjechische geschiedenis ook een zeer belangrijke rol. De stad werd in 1420 opgericht door de Hussieten. Het oude centrum van de stad valt geheel onder monumentenzorg en heeft het karakter van de Hussitische vesting behouden met de stadsmuren en de kronkelende straatjes. Het kasteel van Tabor is nog ouder dan de stad zelf en vanaf de ronde toren kunt u van een geweldig uitzicht genieten.

TREBON
Ten oosten van Ceske Budejovice ligt het prachtige stadje Trebon. Trebon is niet alleen een stad vol monumenten, maar ook een kuurbadplaats en geliefd vakantieplaatsje. Trebon en haar omgeving zijn beschermd door het UNESCO natuurfonds. Ook hieruit blijkt dat Trebon en haar plassengebied een schoon stukje natuur is.

de boerderij foto's/video info

sitemap