REGIO INFO


ZUID-BOHEMEN
is een zeldzaam mooi en waterrijk gebied gelegen tussen Praag en de Oostenrijkse grens. Niet voor niets is dit een van de populairste vakantieoorden van de Tsjechen zelf. Met haar veelzijdige natuur en culturele mogelijkheden is Zuid-Bohemen voor iedereen een ideale vakantiebestemming. Of u nu een actieve vakantie wil gevuld met sportieve wandelingen, fietstochten en zwemactiviteiten, of dat u wilt genieten van cultuur en architectuur.

U vindt er onder meer het Boheemse Woud (Sumava) met een schitterende, gevarieerde natuur. Ruig landschap met bossen wordt afgewisseld met velden, rivieren, heuvels en bergen. Donkere meertjes, koele beekjes, geurige naaldbomen en knisperende takjes en blaadjes die onder je voeten breken als je er overheen loopt. De hoogste bergen zijn wel 1.400 meter en uitermate geschikt voor de geoefende wandelaars.


LIPNOMEER
In het Boheemse Woud vindt u de mooiste plekjes die de natuur te bieden heeft: het Lipnostuwmeer. Ook de rivier Moldau ontspringt hier en verbreedt zich tot het prachtig gelegen Lipnomeer waar tal van watersporten mogelijk zijn en waar u heerlijk kunt zonnen is op één van de vele zandstrandjes. Bent u visliefhebber? Dan is het Lipnomeer een van de beste plekken van Tsjechie. Hier kunt u onder andere hengelen naar snoeken, baarzen, forellen en voorns.
Het Lipnomeer is 50 km lang en op sommige plaatsen 16 km breed. Het is een ware toeristische trekpleister. Verder zijn er in deze streek veel andere zwemmeertjes te vinden die in de 16e eeuw zijn aangelegd. De grootste zijn Rozmberk, Bezdrev, Horusicky en Svet. Een aantal van deze meertjes is puur bestemd voor recreatie- en watersportliefhebbers. Zuid Bohemen is vooral dé perfecte bestemming voor natuur- en waterliefhebbers met maar liefst 5000 meren. Ook fietsers en wandelaars kunnen in deze streek hun hart ophalen want er zijn vollop gemarkeerde fiets- en wandelroutes.

de boerderij foto's/video info

sitemap